Kisgyermekes cikkek

Tippek neked
Libero_Brand-launch_Kitchen-baby_Mobile

Hiszti

Vannak dolgok, amelyekkel kapcsolatban mindenki pontosan tudja, mi a jó megoldás – egészen addig, amíg bele nem kerül az adott helyzetbe. Ezek közé tartozik a hiszti kezelése is. Egy akaratos kétéves szülőjeként viszont már jóval árnyaltabb a kép…

Tippek neked
sca_od6_mgl9754_new_stage_article

A legjobb elfoglaltságok kreatív gyerekeknek

Cikkünkben néhány remek időtöltést ajánlunk neked és nagy alkotókedvvel megáldott, ügyes kezű csemetédnek.

Tippek neked
sca-od6-mgl0079-mobile

A beszédtanulás zavarai

Nem könnyű észrevenni, amikor a gyerek nyelvi és beszédfejlődésével gondok vannak. Ilyenkor hallgass az ösztöneidre és ha bármit aggasztónak találsz, keressetek fel egy szakértőt!

Swimpants_MG_4932_FINAL

Pozitív terhességi teszt - a legfontosabb tudnivalók

Az otthon végezhető terhességi tesztek már az elmaradó menstruáció első napján képesek kimutatni a terhességet, néhány teszt pedig akár már 3-4 nappal előtte is. Mit tegyél pozitív terhességi teszt esetén, egyáltalán mennyire biztos az eredmény? Mit jelent, ha a terhességi teszten halvány a csík és mikor lehet álpozitív a terhességi teszt? Mikor érdemes orvoshoz fordulni pozitív terhességi teszt után és milyen teendőid vannak még? A cikkből mindent megtudhatsz a témáról.

Swimpants_MG_4932_FINAL

Úszóleckék

Mikortól érdemes úszni vinni a gyermekemet?

190911_libero_cf6_777-final_article_stage

Pápá, nappali alvás!

A napközbeni alvás elhagyása nem egyszerű dolog: mindenkit próbára tesz egy kicsit. De ne aggódj: hamarosan elcsitulnak a dolgok és működőképes rutinná válik az, ami ma újdonság.

play_teaser

Játsszatok a szabadban!

Bezártságérzeted vagy? Egy jókora szippantás friss levegő jót fog tenni! Íme néhány mókás időtöltés, amelyet közösen élvezhettek csemetéddel a szabadban.

sca_pants_extra_mgl1858_article_stage

Amikor a gyerek nem akar szobatiszta lenni

Ha úgy tűnik, hogy gyermekednek sehogy sem akaródzik szobatisztává válni, a legjobb, amit tehetsz, hogy lazítasz, a lurkót pedig szépen bepelenkázod újra, aztán később újra nekiveselkedtek a dolognak.

essity6955_mobile

A kis falatoktól az egészséges étvágyig

Egy kis adag pürével kezdődik. Aztán jön a fogzás, majd egy kis rágcsálás. Nem telik el sok idő és már ugyanazt eszi a gyereked, mint te!

essity7466_mobile

Mit játsszatok otthon?

Éppen kifogytál az ötletekből és nem tudod, mivel kösd le otthon csemetéd energiáit? Összegyűjtöttünk számotokra pár mókás időtöltést!

_i2a4003_mobile

Tippek a testvérféltékenység kezeléséhez

A család bővülése óriási esemény, de néha nem mindenki ujjong örömében. Adunk egy kis segítséget ahhoz, hogy hogyan lehet jól felkészíteni a gyerekeket arra, amikor a kistestvér megérkezik. Olvasd el gyakorlati tippjeink a testvérféltékenység kezeléséhez!

190918_libero_image_414_mobile

Babysitter a láthatáron

Mióta szülő vagy, először gondolkodsz azon, hogy babysitterre bízd a gyereket. Meg mered tenni? Meg szabad tenni? Képes vagy rá…?

sca_pants_extra_mgl_1892_teaser

Szárazon egész éjszaka

Gyermeked szervezete pontosan tudni fogja, mikor jött el az ideje annak, hogy a kicsi pelusa száraz maradjon egész éjszaka. Amíg ez nem történik meg magától, addig nem érdemes siettetni a dolgot.

essity5244_mobile

Utazás gyerekkel

Mit vigyünk magunkkal, ha gyerekkel utazunk?

sca_pd5_mgl4107_mobile

Verekedő gyerekek

Nem szokatlan, ha egy kisgyerek oda-odacsap, de szerencsére megelőzhető, hogy a verekedés szokássá váljon.

essity7670_article_stage

A nagy samponháború

Utál a gyerekem hajat mosni. Hogyan tehetném számára elviselhetőbbé a dolgot?

libero_tomorrow_project_11_article_stage

Utazás gyerekkel

Mit vigyünk magunkkal, ha gyerekkel utazunk?

190917_libero_ug5_326_cmyk_article_stage

Hogyan barátkoznak a gyerekek?

Egyelőre nem várhatod el gyermekedtől, hogy másokkal játsszon, legfeljebb azt, hogy mások mellett tegye ezt. 18 hónapos korukban a kicsik még túlságosan önmagukra koncentrálnak ahhoz, hogy jó játszótársak legyenek. De megállás nélkül gyakorolnak!

190910_libero_CF4_847_Mobile

A kis falatoktól az egészséges étvágyig

Egy kis adag pürével kezdődik. Aztán jön a fogzás, majd egy kis rágcsálás. Nem telik el sok idő és már ugyanazt eszi a gyereked, mint te!

190912_libero_cf7_535_cmyk_article_stage

A második műszak

Mindenki fáradt délután négy óra után, hiszen egy hosszú nap kimeríti az embert. Így aztán a lefekvést megelőző pár óra különösen kemény lehet – pláne neked, hiszen ez már a „második műszakod” aznap.

libero_recruitment_2021_24_family-in-hallway_article_stage

Biztonság egy folyton változó világban

A rutin szó unalmasan hangzik egy felnőtt számára – a gyerekek mégis nélkülözhetetlennek érzik a megszokott dolgokat. Egyszerűen szeretik azt, ami kiszámítható: ettől ugyanis boldognak és biztonságban érzik magukat.

libero_touch_08_505_article_stage

A játékok rendszerezése

Az őrületbe kergetnek a gyerek cuccai? Összegyűjtöttünk számodra néhány praktikus módszert, amellyel véget vethetsz a parttalan játékáradatnak a lakásban.

190917_libero_ug5_426_article_stage

A kisgyermek önbizalma

Hogyan segíthetsz gyermeked önbizalmának felépítésében?