Libero_Brand-launch_Kitchen-baby_Desktop

Hiszti

Vannak dolgok, amelyekkel kapcsolatban mindenki pontosan tudja, mi a jó megoldás – egészen addig, amíg bele nem kerül az adott helyzetbe. Ezek közé tartozik a hiszti kezelése is. Egy akaratos kétéves szülőjeként viszont már jóval árnyaltabb a kép…

Szülőnek lenni könnyű – egészen addig, amíg nincs gyereked. Egy szupermarket padlóján rúgkapáló, őrjöngő gyerek láttán régebben alighanem azt gondoltad magadban, hogy neveletlen egy kölyök, a szülei pedig lusták az orrára koppintani.
Most viszont más a helyzet. Ma már tudod, hogy még a világ legjobb szülőinek is lehetnek hihetetlenül akaratos gyerekei. Sőt, ami azt illeti, a világ legjobb szülői sem tudnak mindig az optimális időpontban vásárolni menni. Nekik is el kell haladniuk a szupermarket mellett az oviból hazafelé. Mindenki fáradt és éhes, és a legutolsó dolog, amire szükséged van ilyenkor, hogy egy csokispolc elé keveredjetek, amit ráadásul egy kegyetlen valaki pont a kassza mellé helyezett el…

Hisztikezelési praktikák

Esze ágában sincs a gyerekednek veled együttműködni? Vannak napok, amikor tisztában vagy vele, hogy a kenyér bármelyik oldalát vajazd is meg gyermekednek, mindenképpen az lesz a rossz oldal? Például amikor szakadó hóban is kitart a kis jómadár a szandálja mellett…

Hogyan kezelhető a hiszti? Tanácsaink a következők:

• Ha kicsi vagy, akkor a túl sok választással és döntéssel nagyon nehéz megküzdened. Egy gyerek gyakran biztonságosabbnak érzi, ha Anya vagy Apa hoz magabiztos döntéseket helyette. Bizonyos esetekben pedig el kell játszanod, hogy magabiztosabb vagy, mint valójában.
• Küzdj óvatosan. Lényegtelen, hogy a gyerek nadrágot vagy szoknyát hord, annál fontosabb viszont, hogy biztonságosan bele legyen szíjazva a gyerekülésbe, amikor autóztok valahová. A döntéshozás mindig jót tesz a gyereknek: építi az önbizalmát. Gondold végig, melyek azok a dolgok, amelyekkel kapcsolatban rábízhatod a döntést a gyerekedre.
• Legyél következetes – talán ez a legnehezebb.
• A fontos dolgok nem képezik vita tárgyát és kész.
• A testi kontaktus képes megnyugtatni egy dühös gyereket.
• Mindig nagyobb a hiszti, ha mások is közelben vannak. A legegyszerűbb dolog ilyenkor felkapni a gyereket és egy másik szobába vagy az autóba vinni.
• Apukák és anyukák! Támogassátok egymást!

Ne felejtsd el, hogy még a legjobb szülők is ismerik a megvesztegetés és a tárgyalás értékét – mert voltak már kutyaszorítóban. Ne ítélkezz magad fölött túl szigorúan! Néha a legegyszerűbb a legjobb út.

Oszd meg velünk tippjeidet és tanácsaidat!

Oszd meg a cikket

Cikkek, amelyek érdekesek lehetnek számodra.