sca_pants_extra_mgl_1892_teaser

Szárazon egész éjszaka

Gyermeked szervezete pontosan tudni fogja, mikor jött el az ideje annak, hogy a kicsi pelusa száraz maradjon egész éjszaka. Amíg ez nem történik meg magától, addig nem érdemes siettetni a dolgot.

Semmi értelme gyakoroltatni a gyerekkel, hogy ne pisiljen be éjszaka, ha a teste még nem kész erre. Az éjszakai szobatisztaságra való képesség ugyanis a hormonműködéssel függ össze, amely fokozatosan fejlődik ki.

A száraz pelenka jó jel

Általában a nappali szobatisztaság után 10 hónappal válnak képessé a gyerekek arra, hogy ne pisiljenek be éjszaka. De ez természetesen lehet több vagy kevesebb idő is – gyermektől függ.

Biztató jel, ha a lurkó pelusa két egymás követő éjszakán keresztül száraz marad. Ilyenkor már nincs messze a teljes szobatisztaság! Érdemes azért egy műanyag lepedőt tenni az ágyra a balesetek elkerülése végett. Ha viszont ez a módszer nektek nem jön be, pelenkázd be a gyereket ismét. Lehet, hogy ezt el kell játszanod egy párszor, amíg sikerrel jártok.

Ébresztő! Pisilés!

Sok szülő felébreszti a gyerekét, hogy menjen vécére, mielőtt a szülők nyugovóra térnek. Erre nincs szükség onnantól kezdve, hogy a gyerek megtanulta: fel kell ébrednie, amikor pisilési ingere van, vagy megszokta, hogy ne pisiljen be éjszaka. Sok családban azonban úgy gondolják, jobb az elővigyázatosság. Ha működik, akkor továbbra sincs semmi akadálya.

A legtöbb gyermek az óvodáskor környékén válik szobatisztává. Ha a te csemetéd későn érő típus és aggódsz, beszélj a dologról a védőnővel vagy a háziorvossal.

Oszd meg a cikket

Cikkek, amelyek érdekesek lehetnek számodra.