190918_libero_image_414_desktop

Babysitter a láthatáron

Mióta szülő vagy, először gondolkodsz azon, hogy babysitterre bízd a gyereket. Meg mered tenni? Meg szabad tenni? Képes vagy rá…?

A legtöbb szülő fejében millió kérdés kavarog, amikor azon gondolkodik, hogy először bízza a gyereket babysitterre. Az önmarcangolás okai általában pont ugyanazok minden szülőnél – függetlenül attól, hogy öthónapos vagy kétéves a kicsi az első alkalommal. A legtöbb pszichológus egyetért abban, hogy nincsenek kőbe vésett szabályok arról, mi a jó és mi a rossz – a józan ész és a megfontoltság viszont jó tanácsadó lehet.

Az alábbi tippek segítségével könnyebben veheti ezt az akadályt a szülő, a gyermek, sőt: még a babysitter is!

1. Ha nyugodtnak tűnsz, akkor a gyermek úgy fogja érezni, hogy teljesen természetes és nem komplikált dolog, ami történik vele.

2. A kicsi nagyobb biztonságban érzi magát, ha otthon alszik, ezért a legjobb, ha nem te viszed a babysitterhez a gyereket, hanem ő jön hozzátok.

3. Lehetőleg valaki ismerősre hagyd a lurkót – hiszen a kicsinek biztonságban kell éreznie magát babysittere mellett.

4. Ha éjszaka szoptatsz és a gyerkőc nem szeret cumisüvegből inni, akkor a legjobb, ha még vársz egy kicsit, mielőtt másra hagyod a babát.

5. Mondj el mindent a babysitternek arról, hogy nálatok hogy zajlik az este. Biztonságérzetet ad ugyanis a gyereknek, ha a megszokott dolgokat tapasztalja.

6. Biztonságban érzi magát a kicsi, ha ugyanabban a környezetben, ugyanazok társaságában alszik el és ébred fel – ezért sose bízd babysitterre őt azalatt, mialatt alszik.

7. Ne hagyd otthon a mobilodat, hiszen anélkül nem tud elérni a babysitter, ha szüksége van rád. Viszont te lehetőleg ne hívogasd állandóan, hogy megtudd, minden rendben van-e!

8. Ne felejtsd el élvezni az estét! Enélkül ugyanis sok értelme nincs a nagy szervezgetésnek…

Neked is lenne néhány tipped? Örömmel várjuk őket!

Oszd meg a cikket

Cikkek, amelyek érdekesek lehetnek számodra.