190913_libero_CF3_119_CMYK_Desktop

Ismét a munka világában

Furcsa érzés visszatérni a munkába, miután édesanya lettél. Olyan, mintha semmi sem változott volna.

Az elmúlt hetek és napok, amelyeket otthon töltöttél, szinte elrepültek. Mielőtt pedig észbe kaphattál volna, már vissza is tértél a munkahelyedre, ahol mintha mi sem történt volna. Nincs gyerek. Nincsenek az életedet megváltoztató élmények. Többé-kevésbé ugyanazok az e-mailek sorakoznak a postafiókodban és ugyanazok a chattémák merülnek fel a szünetekben…

Ám ha belegondolsz, valami mégiscsak más most. Bár jó dolog találkozni a kollégákkal és kimenni ebédidőben enni valamit, amit más készített – valaki mégis nagyon hiányzik… Sőt: kétségtelenül szinte fáj a szíved tőle.

Vigyázz magadra!

Nagyon fontos, hogy vigyázz magadra, amikor újra dolgozni kezdesz. Nagyon könnyű ugyanis kikészülni, ha egyszerre akarsz remek kolléga és nagyszerű anyuka lenni. Legyél tárgyilagos: most már nincs elég időd mindenre és kész.

Tippjeink:
• Csökkentsd a magaddal szembeni elvárásaidat.
• Gondold újra a prioritásokat. Melyek azok a dolgok, amelyek valóban fontosak?
• Nem kell, hogy te legyél a háziasszonyok gyöngye – ahogyan az ügyes-bajos dolgok intézésében sem kell mindig az élen járnod. Tényleg olyan lényeges ez?
• A szabadidődet inkább a családodra, semmint a házimunkára fordítsd.
• Osszátok el igazságosan a feladatokat a pároddal. Az egyenlőség a hosszú távú kapcsolatok alapja.

Neked hogy ment a munkába való visszatérés? Könnyű és zökkenőmentes volt? Vagy nagyon is nehéz? Hogyan egyensúlyozol az otthoni és a munkahelyi feladatok között? Meséld el nekünk!

Oszd meg a cikket

Cikkek, amelyek érdekesek lehetnek számodra.