libero_tomorrow_project_09_desktop

Utazás babavárás idején

Attól még, hogy terhes vagy, nem kell lemondanod az utazásról. Nyugodtan láss világot – akár repülőn is közlekedhetsz egészen a 36. hétig – feltéve persze, hogy jól érzed magad.

Ha semmiféle rendellenességet nem tapasztaltál a terhességed alatt, nem szükséges lemondanod tervezett utazásaidat, legyen szó akár üzleti útról, akár nyaralásról. Ha minden rendben van, egészen a 36. hétig bátran útra kelhetsz (orvosod véleményének kikérése után akár a 38. hétig is).

A repülés szabályai terhesség idején

Mielőtt repülőre szállnál, érdeklődj a légitársaságnál, hogy van-e valamilyen speciális szabályzat, amihez alkalmazkodnod kell. Utazási terveidet pedig beszéld meg a védőnővel vagy az orvossal is. Különösen körültekintőnek kell lenned, ha olyan övezetbe utazol, ahol nagyobb a valószínűsége, hogy fertőző betegséget kapsz – ilyenkor egyes védőoltások is kötelezők lehetnek.

Védőoltások

A védőoltások sem kell persze, hogy megállítsanak. Nem magától értetődő ugyanis minden esetben, hogy károsítják a kisbaba egészségét.

Ha bármilyen kérdésed van az egyes övezetekben ajánlott és kötelező védőoltásokat illetően, vedd fel a kapcsolatot a nagykövetségekkel, ahol szakértők tanácsaid is kikérheted.

Végül, de nem utolsósorban: ne felejts el elsősegélycsomagot vinni magaddal az útra!

Oszd meg a cikket