Teszünk a holnapért

What we do hero image

Terveink a szebb holnapért

A fenntarthatóság alapja, hogy egyetlen nagy egészként szemléljük a körülöttünk lévő világot. Hiszünk abban, hogy meg kell találni a hosszú távú egyensúlyt a szükségleteink és a környezetünk között. Mi ebből indulunk ki.

Tovább csökkentjük az éghajlatra gyakorolt hatásunkat!

Az évek során számos fejlesztést hajtottunk végre az éghajlatra gyakorolt hatásunk csökkentése érdekében. A 60%-ban újrahasznosított műanyagból készült csomagolásnak köszönhetően ökológiai lábnyomunk még alacsonyabb lett, ezzel is támogatva bolygónk és a következő generáció jövőjét.

Emellett bevezettük a biomassza egyensúlyt a nyersanyag felhasználásánál, amely egy új, innovatív megoldás. Lényege, hogy a fosszilis erőforrásokat fokozatosan kivezetjük a megújuló erőforrások javára a pelenkáink nyersanyag-előállításánál. Végső soron ezzel csökkentjük ökológiai lábnyomunkat és hozzájárulunk a körforgásos gazdálkodáshoz.

Alábbiakban a biomassza egyensúly folyamatát mutatjuk be részletesebben, olvass tovább, hogy többet tudj meg erről a környezettudatos megoldásról.

Mit értünk biomassza egyensúly alatt és miért jó a bolygónknak?

2020 óta minden pelenkánk megújuló villamos energia tanúsítvánnyal rendelkező gyárakban készül. Pelenkáink alapanyagának beszállítóival pedig megállapodást kötöttünk, miszerint a felhasznált erőforrások fosszilis helyett részben megújuló forrásból kell hogy származzanak.

Sustainability sea

És így történik a varázslat!

A nem megújuló energiaforrásokat ötvözzük a megújuló erőforrásokkal – ezt hívjuk biomassza-egyensúlynak. Ezáltal a pelenkáink gyártásához szükséges anyagok előállítása során növelni tudjuk a megújuló erőforrások mennyiségét.

Az újrahasznosított anyagok használatával csökkentjük a felesleges hulladékot, illetve a CO2 kibocsátást.

Még több újrahasznosítható forrás = kevesebb káros környezeti hatás

Minden pelenkánk csomagolása 60%-ban újrahasznosított műanyag felhasználásával készül. Az újrahasznosított műanyag használatával csökkentjük a felesleges hulladék mennyiségét, erőforrásokat takarítunk meg és csökkentjük a szén-dioxid-kibocsátást.

Folyamatosan keressük a lehetőségeket egy fenntarthatóbb világ felé

Felelősségünknek tekintjük, hogy előre mozdítsuk a fejlődést és folyamatosan keressük a legújabb lehetőségeket, melyek változást hozhatnak bolygónk számára. Az újrahasznosított műanyagok és biomassza anyagok részarányának növelésével ökológiai lábnyomunkat csökkentettük, ezzel is hozzájárulva a éghajlatra gyakorolt hatás csökkentéséhez és egy jobb jövőhöz.

A Libero egy nagyobb család része

A Liberot 1980-ban alapították Svédországban, de már évtizedekkel korábban elkezdtünk azon dolgozni, hogy miként szolgálhatnánk a kisbabák számára a legjobb és leggyengédebb pelenkákkal a skandináv régióban. Azóta az SCA Essity-re változtatta nevét.

Mára a Libero a nagy Essity család része, mely számos márkával és termékkel van jelen a világon különböző kategóriákban. Az Essity fenntarthatósági munkája fellelhető minden általunk gyártott termékben. Ha szeretnél többet megtudni stratégiánkról, céljainkról és eredményeinkről, akkor kattints ide: