Teszünk a holnapért

Terveink a szebb holnapért

A fenntarthatóság alapja, hogy egyetlen nagy egészként szemléljük a körülöttünk lévő világot. Hiszünk abban, hogy meg kell találni a hosszú távú egyensúlyt a szükségleteink és a környezetünk között. Mi ebből indulunk ki.

whatwedo-single-video-heading

Gyermeked érdekében - ma és holnap

Az évek során sikeresen alakítottuk vékonyabbá pelenkáinkat, így a mai pelenkák majdnem ötöd olyan nehezek, mint egykoron*. A vékonyabb pelenkák nagyobb mozgásszabadságot adnak kisbabádnak, míg a könnyebb termékek a környezet számára is jobbak, mivel kevesebb alapanyagot igényelnek, csökken a keletkező hulladék mennyisége, és a szállításuk is hatékonyabb

Ez csupán pár példa arra, hogy hogyan fejlesztettük pelenkáinkat, hogy az élet jobb legyen számodra, kisbabád és a bolygó számára.

*2008 óta 19%-kal csökkentettük termékeink súlyát. Ennek következtében csökkent a hulladék mennyisége és a szükségtelen források felhasználása. A termékek súlyában bekövetkezett változások átlag értékek, amik a termékek élettartam becslésén alapulnak.

Fontos a fenntarthatóság

Mondani sem kell, hogy még sok tennivaló akad, hogy tovább csökkentsük a klímaváltozásra gyakorolt hatást. Íme, néhány lépés, amit már most megteszünk.

 • Folyamatos törekvés az energiahatékonyabb termelés felé
 • Megújuló és újrahasznosítható anyagok arányának növelése a csomagolóanyagoknál
 • Okos termékdizájn a kisbabák, a szülők és a környezet érdekében
 • Alapanyagok fenntartható forrásból való beszerzése
 • Mérgező és felesleges vegyszerek mellőzése
 • Tudásunk megosztása a szülőségről, egészségről és higiéniáról
 • Hulladéktermelés csökkentése
 • A szülők aktív támogatása a szülői élet megkönnyítéséért

Már régóta a fenntarthatóság jegyében dolgozunk

 • 2008 óta 25%-kal csökkentettük nadrágpelenkáink, és 16%-kal bugyipelenkáink környezetre gyakorolt hatását*
 • Pelenkáink több mint 50%-ban megújuló csomagolást kaptak. Ez azt jelenti, hogy az olajalapú műanyagot megújuló anyagokra cseréltük, ami csökkenti az éghajlatra gyakorolt hatást. A csomagolásban található alapanyagok több mint fele felelősen termesztett cukornádból származik.
 • Pelenkagyárainkban kizárólag megújuló elektromosságot használunk. Ennek forrása lehet a Nap, szél, víz vagy biomassza, és sokkal alacsonyabb a szénlábnyoma, mint az olajból, gázból vagy szénből származó elektromosságnak.
 • 2008 óta 19%-kal csökkentettük termékeink súlyát, aminek eredményeként csökkent a hulladéktermelésünk és a források felesleges használata**
 • A pelenkáinkban használt rostok 100%-a az FSC® által tanúsított felelős erdőgazdálkodásból származik

*Az Essity által készített Életciklus-értékelés alapján, amit az IVL Svéd Környezetvédelmi Kutatóintézet hitelesített, 2017.
**A termékeink súlyában bekövetkezett változások átlag értékek, amik a kisbaba termékek élettartam becslésén alapulnak.

Mit jelent az éghajlatra gyakorolt hatás?

Amikor az éghajlatra gyakorolt hatásról beszélünk, akkor az üvegházhatású gázok összességére gondolunk, melyek a légkörbe kerülnek termékeink gyártása, használata és a hulladékgazdálkodás során.

Folyamatosan életciklus becsléseket végzünk, amiknek segítségével kiszámoljuk az éghajlatra gyakorolt hatásunkat. Az eredményekből kiderül, hogy klímatudatos törekvéseink kifizetődtek.

De itt még nem állunk meg! Még rengeteg gondolatunk és ötletünk van arra vonatkozóan, hogy hogyan csökkentsük tovább az éghajlatra gyakorolt hatásunkat. Nem egyszerű a feladat, de biztosak vagyunk benne, hogy együtt változást érhetünk el. Azért, hogy gyermekeink egy olyan bolygón nőhessenek fel, ahol nem kell aggódniuk a holnapért.

A Libero egy nagyobb család része

A Liberot 1980-ban alapították Svédországban, de már évtizedekkel korábban elkezdtünk azon dolgozni, hogy miként szolgálhatnánk a kisbabák számára a legjobb és leggyengédebb pelenkákkal a skandináv régióban. Azóta az SCA Essity-re változtatta nevét.

Mára a Libero a nagy Essity család része, mely számos márkával és termékkel van jelen a világon különböző kategóriákban. Az Essity fenntarthatósági munkája fellelhető minden általunk gyártott termékben. Ha szeretnél többet megtudni stratégiánkról, céljainkról és eredményeinkről, akkor kattints ide:

Hiba történt, kérjük, próbálkozz később.
Oldal betöltése folyamatban...