libero-recruitment-2021-4-pregnant-couple-in-sofa-desktop

Szex babavárás idején

A rémisztgetésekkel ellentétben semmi okod nincs rá, hogy kihagyj az életedből egy jó szeretkezést a babavárás miatt – a kicsinek nem fog semmi bántódása esni. Egyedül akkor kell visszafognod magadat, ha orvosod vagy védőnőd kifejezetten eltiltott a szextől vagy ha nincs kedved hozzá.

A nők libidója megváltozik a várandósság hónapjaiban. A hormonok miatt a kismama émelyeg és fáradt, ezért nehéz bármi másra vágynia, mint hogy jobban legyen. Az tehát, hogy a nők miért nem kívánják a szexet, érthető – viszont a babavárás meglepő módon a férfiak libidóját is befolyásolja. Olyan mértékig elárasztják őket a terhességgel járó élmények, hogy nehezebben jön meg a kedvük az összebújáshoz.

Szeretkezés helyett szeretgetés

Ebben az időszakban sok nőnek a közelség, egymás szeretgetése, ölelgetése sokkal fontosabb, mint a szex – és ez teljesen rendben is van. Mindeközben azonban ne felejtsetek el eleget beszélgetni, hogy el ne vesszen a kapcsolat különlegessége.

Több szex mint valaha

Mások épp az ellenkezőjét tapasztalják. Rengeteg nő vonzóbbnak érzi magát, mint valaha duzzadt keblei, formás pocakja miatt, amely már kezd látszani – illetve természetesen a testében növekvő élet miatt, amire méltán büszke. Ami pedig a legszebb: ezt a helyzetet rengeteg férfi is vonzónak találja!

A libidó változása a babavárás alatt

A libidó rengeteget változik a terhesség idején. Sok kismama arról számolt be, hogy a középső trimeszterben fokozódott a nemi vágyuk. Az is gyakori, hogy a várandós nő élete legemlékezetesebb orgazmusait éli át ebben az időszakban. Ennek az az oka, hogy a hüvely nyálkahártyájának vérellátása javul, ezáltal pedig sokkal érzékenyebbé válik.

Biztonságos szexpozitúrák

Ha tehát szerelmeskedésre támad kedved, nem kell aggódnod, nem kockázatos a dolog – feltéve, hogy a terhességeddel minden rendben. A kisbaba ugyanis biztonságban van a méhben, hiszen óvja a magzatburok és a magzatvíz. Persze ahogyan növekszik a pocakod, egyre találékonyabbnak kell lennetek, ami a pozíciókat illeti. Hanyatt feküdni például kényelmetlen lehet, méhed ugyanis nyomja főütőeredet, ennek következtében pedig visszaáramlik a vér a szívedbe.

Az orgazmus összehúzódásokkal jár, ez teljesen normális a terhesség alatt is – ha viszont fájdalmasnak érzed vagy bárhol a testedben fájdalmat érzel szeretkezés közben, netán vérzel is az aktus után, akkor mielőbb keresd fel védőnődet.

Mikor tartózkodj a szextől?

Csak akkor kell mellőznöd a szeretkezést, ha kifejezetten ezt javasolta védőnőd. Vele mindig oszd meg aggályaidat, bármiről is legyen szó! Semmi értelme zavarban lenned vagy eltitkolnod bármit is, hiszen ez a gyermeked érdeke és persze a sajátod is. Nincs semmi, hidd el: szó szerint semmi, amit egy védőnő még ne hallott volna praxisa során!

Oszd meg a cikket

Cikkek, amelyek érdekesek lehetnek számodra.