packNB1_3907_Desktop

Amikor a vágy várat magára

Az az érzésed, hogy a szex még mindig valami olyasmi, ami csak más emberek öröme? Vagy csak most éppen nem ez érdekel? Nincs miért aggódnod: nem vagy egyedül. Lényeges viszont ennek ellenére életben tartanotok az intimitást.

A szülés utáni első pár hónapban a nő testét elárasztják a hormonok, amelyek befolyásolják a szexuális vágyat. Add hozzá ehhez a fáradtságot és az új élethez való alkalmazkodás nehézségeit, és máris érthetővé válik, miért nem tartja ebben az életszakaszban sok nő szükségesnek a szexet. Jelenleg úgy tűnhet, sosem fog hiányozni többet. Hat hónap után azonban a hormonok szintje ismét normalizálódik és a dolgok visszatérhetnek a rendes kerékvágásba.

Szinte. Ugyanis továbbra is jelen van az életetekben a kisember, aki néha kezelésbe veszi az alvásotok mennyiségét és minőségét, valamint persze az időbeosztásotokat is. Mindezeken túl mégis előfordulhat, hogy azon morfondírozol, vajon visszatér-e valaha is az egészséges libidód. Miért van az, hogy szexelni mostanában csak mások szoktak, ti nem…?

Hiányzik a szex?

Az az igazság, hogy nagyon egyéni kérdés, ki mennyire kívánja a szexet. Vannak, akiknek hiányzik, míg másoknak nem. Amíg ugyanarra vágytok vagy nem vágytok, addig nincs gond. Amikor azonban neked kevésbé hiányzik az összebújás, az már súrlódásokhoz vezethet.

A testi vágy olyan, mint a biciklizés – ha elértél egy sebességet, akkor már nem kell túlságosan teperned azért, hogy élvezd a tekerést: a dolgok mennek maguktól. De ha megállsz, nehéz újra nekiindulni. A szexuális késztetésekkel pont ugyanez a helyzet. Ha már benne vagy, többet akarsz – de ha leállsz vele, az olyan, mintha bezártak volna egy részleget, az ott dolgozókat pedig hazaküldték volna a további értesítésig.

A gyerekek kitűnő fogamzásgátlók

A mindennapi életben nem nehéz kifogást találni az intimitás visszautasítására. A stressz és a fáradtság két rendkívül hatékony fogamzásgátló. Ha hiányzik a szex, gondold végig, miről tudnál lemondani a szerelmes percek érdekében. Kevesebb takarítás? A házimunka megosztása? Talán az is segít, ha egyszerűen kikapcsolod a tévét.

Mi mindent tehetsz annak érdekében, hogy szexuális életetek ismét pezsgő lehessen? Tanácsaink a következők:

• Alkalmanként bízzátok másra a gyereket.
• Határozzátok el, hogy a szexet előrébb teszitek a rangsorban. Felejtsd el a takarítást egy kis időre!
• Osszátok meg a házimunkát és a gyerek körüli feladatokat, így mindkettőtöknek több energiája marad.
• Ha nincs kedved a szeretkezéshez, szeretetteljesen öleld meg párodat helyette.
• Soha ne felejtsetek el egymással beszélgetni. Persze ne csak a szexről, hanem minden másról is.
• Párod kérései csábítóan hangzanak? Adj egy kis szabadidőt magadnak, de eleinte ne várj túl sokat a dologtól.

Na, de mi a teendő akkor, ha egyáltalán nem hiányzik a szex? Amíg a gyerek nagyon kicsi, néha jó beszervezni magatoknak pár szabad órát, amit a szerelmeskedésre szántok. A szex fontos, de a közelség is elengedhetetlen. Ezért figyeljetek egymásra. Gondoskodj róla, hogy egymás közelében legyetek, amikor éppen szerelmes hangulatban vagy. Beszélgessetek arról, miért nem vágysz a szexre – közben pedig legyetek a lehető legközelebb egymáshoz. Soha ne feledkezzetek meg arról a tényről, hogy nemcsak szülők, hanem egy pár is vagytok. Nemcsak a család igazgatásából áll az életetek.

Oszd meg a cikket

Cikkek, amelyek érdekesek lehetnek számodra.