Oldalunk használatával Ön elfogadja a cookie szabályzatunkat.
További részletek 

close

Babavárás és élelmiszerbiztonság

Amikor babát vársz, minden esetben meg kell győződnöd róla, hogy az étel, amit megeszel, nem ártalmas az egészségedre. Egy ételmérgezés ugyanis ártalmas lehet magzatodra is.

Íme 6 aranyszabály, amelynek betartásával elkerülheted az ételmérgezést:

1. Alaposan moss kezed szappannal és töröld is meg jól a kezedet, mielőtt ételhez nyúlsz és persze utána is, valamint a WC-használatot, illetve pelenkázást vagy állatgondozást követően.

2. Alaposan mosd meg a gyümölcsöket és a zöldségeket fogyasztás előtt és ne vedd félvállról a lejárati dátumokat sem.

3. A meleg ételeket tálald melegen, a hidegeket hidegen. A maradékokat fogyasztás előtt jól melegítsd fel, ugyanis a legtöbb baktérium 100 °C-on elpusztul. Egynél többször viszont soha ne melegíts fel semmit, a főtt ételeket pedig fogyaszd el két napon belül.

4. Főzz és süss meg alaposan minden ételt, főleg a csirkét – különösen grillezésnél.

5. A maradékokat azonnal fagyaszd le. Se ételt, se italt ne hagyj a melegen, főleg ne a szabadban. Mindent tárolj zárt, rovarvédett dobozban vagy edényben. A fagyasztott ételeket és a húst soha ne a konyhaasztalon olvaszd ki, hanem a hűtőben vagy a mikróban.

6. A nyers és a készételeket külön tárold mind az előkészítés, mind a tárolás alatt. Az elkészített élelmiszereket a nyersek fölött tartsd a hűtőben, és használj a kétféle ételtípushoz külön vágódeszkát. A deszkát, az eszközöket és a felületeket mosd le forró, szappanos vízzel a nyers és a készételek előkészítése között.

Hiba történt, kérjük, próbálkozz később.
Oldal betöltése folyamatban...