libero-brand-launch-puddle-splash-desktop

A legjobb játékok

Vajon milyen játékok valók gyermekednek? Természetes, ha ezt megkérdezed magadtól, hiszen nyilván azt szeretnéd, hogy csemetéd megfelelően fejlődjön. De gondoltad volna, hogy minden, amire a kicsinek szüksége van, megtalálható már nálatok otthon?

Ha a megfelelő játékokról van szó, előszeretettel kérdezgetjük egymást, gondolkodunk és keressük az interneten a legjobb módszereket. Hogyan motiváljuk gyermekünket? Milyen játékokat szerezzünk be számára? Egyáltalán miket érdemes játszania? A kérdések sora végtelen, hiszen nem szeretnénk, ha gyermekünk lemaradna a fejlődésben (valójában titkon arra vágyunk, hogy egy kicsit előrébb járjon a többiekhez képest…). De olvastad-e valaha valahol, hogy az égvilágon minden, amire a gyermeknek szüksége van, már megtalálható nálatok otthon?

A legszórakoztatóbb játék te magad vagy

A legszuperebb játékok ott sorakoznak a fiókokban és szekrényekben: sütőedények, fakanalak, műanyag eszközök… és ott van ugye Anya is. Mert bármennyire is meglepő számodra, a legérdekesebb játék mégiscsak te vagy. Ezeken túl bátran jöhetnek persze a mondókák, a dalok és a bábozás is. A képek nézegetése és a mesélés szintén hatalmas öröm a gyermek számára. Nem beszélve a fürdésről – hiszen mi más az, ha nem gondtalan játék? Ehhez add hozzá a gyerek veleszületett vágyát a fejlődésre és rögtön világossá válik, hogy egy kisember számára tulajdonképpen minden játékszámba megy.

Nevelj zsenit a gyerekből!

Gondoskodj arról, hogy a konyhaszekrény gyerekbarát és biztonságos legyen, pakold tele bögrékkel és kanalakkal, ha pedig éktelen hangzavar lesz az eredmény, egyszerűen használj füldugót. Az sem rosszabb persze, ha mondókás és daloskönyveket vásároltok vagy kölcsönöztök. Mindössze ennyire van szükséged ahhoz, hogy kihozd gyermekedből a zsenit – ami már most is benne rejlik.

Ti mi mindent szoktatok csinálni a gyerekkel? Kíváncsian várjuk élménybeszámolódat és tippjeidet!

Oszd meg a cikket

Cikkek, amelyek érdekesek lehetnek számodra.