190917_libero_UG5_446_Desktop

A kis vegetáriánus

Természetesen táplálhatod gyermekedet tisztán vegetáriánus ételekkel is, ám nagyon fontos, hogy megfelelő szaktudásod legyen ezzel az étrenddel kapcsolatban.

Ha vegetáriánus vagy, valószínűleg azt szeretnéd, ha gyermeked is a te étrendedet követné. Ez egészen addig nagyszerűen működhet, amíg a megfelelő ételeket válogatod össze a kicsi számára.

Lakto-vegetáriánus ételek

A legelterjedtebb vegetáriánus étrend a lakto-vegetáriánus, amely mellőzi a húst, a tojást és a halat, de tartalmaz tejet és tejtermékeket. Egy jó, kiegyensúlyozott lakto-vegetáriánus étrend lefedi a gyerekek, a tinédzserek és a felnőttek tápanyagszükségletét is. Ugyanakkor ajánlatos tájékozottnak lenned, annak érdekében, hogy csemetéd minden szükséges tápanyaghoz hozzájusson.

Segít a dietetikus

Nem ajánlott kihagyni az étrendből a húst, a tojást és a halat anélkül, hogy más, proteinben gazdag ételekkel helyettesítenéd azokat.

Ha bármiben bizonytalan vagy, esetleg úgy érzed, többet kellene tudnod a témáról, kérd ki védőnőd vagy háziorvosod véleményét, mielőtt a babát elkezdenéd hozzátáplálni. Ők tudnak neked ajánlani dietetikust is, aki szakszerűen megválaszolja a kicsi helyes étkezésével kapcsolatos kérdéseidet.

Oszd meg a cikket