close

Mire figyelj, ha babaruhát vásárolsz?

Kisbabád bőre puha és érzékeny, ezért nagyon körültekintően vásárolj ruhákat számára, figyelembe véve az aktuális időjárást, illetve az egészségügyi szempontokat is. Olvasd el tippjeinket, hogy biztosan jól válassz!

Bővítenéd gyermeked ruhatárát? Ne feledkezz meg a következőkről:

1. Használat előtt moss ki minden új ruhát, mert gyakran mérgező anyagok találhatóak bennük.

2. Ha a ruhákat polietilén tasakban vagy más csomagolásban viszed haza, akkor még a lakásba való belépés előtt bontsd ki őket. Ezzel megakadályozod, hogy te vagy a baba túl nagy koncentrációban formaldehidgőzt lélegezzetek be.

3. Amennyire lehet, kerüld a gumihatású feliratokkal díszített ruhákat, ha felmerül benned a gyanú, hogy phthalate-ot tartalmazhat az anyag. Rendszerint ugyanis éppen a phthalate-tartalmú PVC-feliratok keltenek puha és gumiszerű hatást.

4. Ügyelj rá, hogy a baba ne fogdossa és főleg ne vegye a szájába az ilyen típusú feliratokat, miközben éppen fürdeted vagy átöltözteted.

5. Keresd az ökocímkés termékeket.

6. Nézz szét a turkálókban. Használt ruhákat hordani egyrészt környezetbarát megoldás, másrészt pedig a turkálós bébiruhák puhábbak a sok mosásnak és viselésnek köszönhetően. (Ez utóbbiak miatt pedig kevesebb mérgező anyagot tartalmaznak.)

7. Praktikus ruhákat válassz, amelyeket könnyű levenni pelenkázásnál.

8. Fontos szempont a kényelem: válassz kellemes tapintású, puha anyagból készült darabokat, lehetőleg cipzár nélkül, mert az nyomhatja a finom bababőrt.

Hiba történt, kérjük, próbálkozz később.
Oldal betöltése folyamatban...