close

A tökéletes kismama melltartó

Itt az ideje, hogy vadonatúj melleidet megajándékozd egy vadonatúj melltartóval. Az alábbiakban melltartóvásárlással kapcsolatos tanácsainkat olvashatod.

Valószínűleg észrevetted, mennyire megváltozott a melled a terhesség alatt. A legtöbb nő melltartómérete megnő a babavárás idején, sőt: a mell növekedése tovább folytatódik a szülést követő egy hónapban is. Persze ennek mértéke – mint minden más a várandóssággal kapcsolatban – egyénenként nagyon különböző lehet.
Alighanem már beszereztél nagyobb méretű melltartókat, viszont most itt az ideje, hogy egy speciális darabot is vásárolj: méghozzá egy kismama melltartót.

Felejtsd el a merevítőt!
A szoptatós időszakban nem ajánlott merevítős melltartót viselned, mert elszorítja a melleidet, akadályozva a megfelelő tejáramlást. Ugyanez a helyzet a hagyományos melltartókkal is, amelyek szintén megnehezítik a tejelválasztást.

Egy szó, mint száz: fontos, hogy kényelmes, megfelelő méretű kismamamelltartót viselj – főként a szoptatás első három hónapjában. A baba érkezése előtt két-három héttel érdemes elmenned melltartót próbálni.

Mire kell figyelned, ha kismama melltartót választasz?

Széles pántok a jó tartásért
A pánt annál jobb, minél szélesebb. Keress olyan melltartót, amelynek pántján három kapocs is elfér, ugyanis a szoptatás első heteiben a mellméreted napról napra változni fog. Ennek megfelelően hol szűkebbre kell venned, hol pedig bővebbre engedned a pántot, így akár négy-hat sornyi kapocs is jól jöhet.

Vállpántok
Olyan melltartót keress, amelynek vállpántjai jól tartanak, szélesek, nem vágnak be és nem túlságosan rugalmasak.

Kosárméret
• A rugalmas, mégis jó tartású pamut a legjobb választás, mert a pamut természetes rost, amely hagyja a bőrt lélegezni – nem mellesleg pedig puha, kellemes viselet.
• Lehetőleg ne legyen olyan szegélye a melltartónak, amely áthalad a mellbimbódon, mert becsípheti, irritálhatja a bőrt.
• Fontos, hogy a melltartó anyaga jól illeszkedjen a mellhez és – ha elöl nyitható –, akkor a lenyitható rész alatt különösen rugalmas legyen.
• Vedd figyelembe, hogy a melltartó lenyitható elejét elég sokszor fogod használni, hogy a baba könnyen hozzáférjen a mellbimbódhoz.

Kapcsok
Szükséged lesz rá, hogy a melltartód kapcsát egy kézzel is ki tudd kapcsolni. A legjobb, ha a kapcsok függőlegesen állnak – az összecsúsztatható verziókat ugyanis szinte lehetetlen egy kézzel visszakapcsolni. Az ún. Velcro kapcsok azonban szinte képesek önmagukat is kinyitni.

Sok szerencsét kívánunk a tökéletes melltartó megtalálásához. Ha sikerrel jártál, adj tanácsot a többieknek!

Hiba történt, kérjük, próbálkozz később.
Oldal betöltése folyamatban...