close

Olvasni tanul a gyerek

Az olvasástanulás alapja, hogy elég kíváncsi legyen az ember hozzá. Ez a kíváncsiság és az olvasás szeretete pedig felébreszthető a gyerekekben.

Sok szülő pusztán azért szeretné megtanítani csemetéjét mielőbb olvasni, mert Ő maga tudja, mennyire élvezetes dolog is ez, hiszen ajtót nyit egy hatalmas, csodálatos világra.

Az egyik módszer, amellyel felkeltheted a gyermek érdeklődését az olvasás iránt, ha egészen a születésétől kezdve rendszeresen olvasol neki mindenféle okból, illetve ha a könyveket könnyen elérhető helyre teszed. Engedd meg a kicsinek, hogy nézzen olvasás közben! Nagyszerű kezdet ugyanis, ha a gyerkőc úgy gondol magára, mint olvasó lényre és tudatára ébred, hogy ez milyen jó dolog.

Foglalkozzatok a könyvekkel!

A legegyszerűbb módja, hogy felkeltsd gyermeked érdeklődését az olvasás iránt, ha megmutatod neki, hogy kell a könyveket használni nagyszerű ötletek kitalálásához.

Játsszátok el!

Segíthet a megértésben és a kicsi érdeklődésének felkeltésében, ha kedvenc történeteiteket nemcsak elolvassátok, de el is játsszátok, megspékelve az előadást érdekes szavakkal. Ha gyermekednek nagy a szókincse, később magabiztosabbnak fogja magát érezni, amikor a szokottnál bonyolultabb szavakat olvas, amelyeket korábban még nem látott nyomtatásban.

Az utánzás hatalma

Ha a történetben éppen csinál valaki valamit, például főz, akkor játsszátok el ti is, hogy éppen főztök. Ezáltal az olvasás élményszerűvé válik.

Neked is van pár ötleted a témával kapcsolatban? Örömmel vennénk, ha megosztanád velünk őket!

Hiba történt, kérjük, próbálkozz később.
Oldal betöltése folyamatban...