close

Hogyan válasszunk megfelelő napkrémet gyermekünk számára

Azzal minden szülő tisztában van, hogy védeni kell a gyermeket a túlzott napsugárzástól, mivel néhány ártalmatlannak tűnő leégés az évek során akár súlyos bőrbetegséghez is vezethet. Legbiztosabb, ha 11 és 3 óra között nem tartózkodik a gyerek napon, de nyaraláskor ez nyilván kizárt.

Dr. Kelen Ákos, a SunSave napkrémek fejlesztő szakgyógyszerésze segítségével összegyűjtöttük, hogy mire kell figyelni napkrém választásnál.

Mindenképpen válassz kifejezetten gyereknapkrémet, ami hypoallergén és tartósítószer-mentes, tehát az egészen érzékeny baba bőrt semirritálja. Fontos, hogy vízálló krém legyen, így pancsolás közben is védelmet nyújt, hiszen a víz jelentősen fokozza a sugárzás erősségét. Ma már szinte minden napkrém komplex, UVA+UVB védelmet biztosít, de azért ezt sem árt ellenőrizni. Nyár elején inkább magasabb faktorszámú (F50+ ajelenleg létező legerősebb faktorszám) krémet válassz, mert ilyenkor nagyon érzékeny még a bőr. Később, amikor már van alapszíne a bőrnek, ami némi természetes védelmet is nyújt, bőrtípustól függően elég lehet a 30-as faktor.

Hogyan használjuk a napkrémet?

Egyenletesen és bőségesen vidd fel. Akkor is kend újra időközönként a gyerkőc bőrét, ha vízálló krémet használsz, mivel homokozás,játék, törölközés következtében ledörzsölődik a hatóanyag, ill. „kimerül”.

Figyelem, félárnyékban is le lehet égni, tehát ekkor is védd a gyermek bőrét megfelelő krémmel. Érdemes pólót és sapkát adni a gyerekre erős napsütésben, de tudd, hogy egy átlagos pamut póló csak kb. 10 faktoros napkrémnek felel meg, tehát ez önmagában nem elég.

A napozás napkrém használata mellett is igénybe veszi,szárítja a bőrt, ezért a gyerekek bőrére is használj speciális napozás utáni balzsamot.

További információ a www.drkelen.hu oldalon.

Hiba történt, kérjük, próbálkozz később.
Oldal betöltése folyamatban...