close

Az igazság a szexről

Úgy tűnik, hogy mindenki állandóan szexel – téged kivéve? Semmi gond: a többiek alighanem blöffölnek.

A baba születését követően, úgy a hathónapos és egyéves kor közötti időszakban a kisgyerekes életforma kezd valahogy hétköznapivá válni. Sok nő ilyenkor kezdi abbahagyni a szoptatást és ekkortájt kezd ismét érdeklődni a gyerek babusgatásán kívül más iránt is. És bár már nincsen a plafonon a hormonok szintje, előfordulhat, hogy továbbra sem érzi magát alkalmasnak a szeretkezésre a kismama.

A vágynak egyelőre nyoma sincs

A fáradtság azonban még nagyon is jelen van – persze nincs ezen mit csodálkozni. Állandó készenlétben állni kimerítő dolog. Gyermeked szükségletei uralják a nappalaidat és éjszakáidat, neked pedig ki kell tartanod. Az összes többi természetesen másodlagos.

De a szex vajon fontos-e? Abszolút kardinális kérdésnek tűnik, ha olvasod a bulvárlapokat és a női magazinokat – és persze rögtön össze is hasonlítod magadat más emberekkel. A cikkek (amelyek esetleg nem is igazak!) és a statisztikák energikus 20 évesekkel, újdonsült szerelmesekkel és gyermektelen harmincasokkal számolnak, aminek köszönhetően úgy érezheted, hogy valami nem stimmel közted és a párod között. Azt gondoljuk, többet kellene szeretkeznünk – ha pedig már ágyba bújunk, egyúttal jobb is kellene, hogy legyen a szex. Ha elhiszel mindent, amit olvasol, akkor heti 2,7 alkalommal végzett lepedőakrobatika lenne a „normális”.

Nem csoda hát, ha újdonsült szülőkként úgy érzitek, valami baj van veletek és a kapcsolatotokkal – hiszen szemlátomást éjt nappallá téve szexelnek az emberek. De kérdezd csak meg kisgyermekes barátaidat, hogy ők mennyit szoktak ténylegesen szeretkezni…

Dolgozz az ügyön!

Miután lefektetted a gyereked, lekapargattad az odaszáradt bébiételt a konyhaasztalról, szerencsésen ráléptél egy legódarabra, kiteregetted a frissen mosott ruhákat és esetleg fel is porszívóztál, már éppen csak annyi erőd marad, hogy leroskadj a kanapéra. A szex az utolsó dolog, amire ilyenkor vágysz.

Talán kételkedsz benne, hogy valaha is eléred a 2,7 alkalmas „álomhatárt”. De próbálkozni azért érdemes – aztán pedig újra és újra próbálkozni. Ha pedig neked csak havonta egyszer esik jól, akkor csináljátok összesen havonta egyszer és kész! Ez is jobb, mint a semmi. Arról nem beszélve, hogy ez talán pontosan annyi, amennyire neked jelenleg szükséged van.

Hiba történt, kérjük, próbálkozz később.
Oldal betöltése folyamatban...