close

Egy jó szülőközösség életet menthet

Egy igazi szülőközösségben mindig van alkalom és mód az ünneplésre, a nevetésre, meg persze a sikerek és gondok megosztására is – egy csésze finom tea mellett. Röviden: egy jó csapat segít megőrizni az újdonsült szülők józanságát.

Találkoztál már olyan szülőkkel, akiknek kellemes volt a közelében lenni? Próbálj meg csatlakozni egy szülőközösséghez vagy – ha nincs ilyen a közeledben – alapíts egyet! Hidd el: valóban segít megőrizni a józanságodat.

Sokszor életmentő élmény olyan szülőkkel találkozni, akik a tiéddel azonos korú gyermeket nevelnek – különösen az első időszakban, amikor minden olyan nehezen megy, hullafáradt vagy és nem érted, miért nem olyan egyszerű szülőnek lenni, mint ahogy vártad. Találkozni olyan emberekkel, akik megértik, mennyire vágysz arra, hogy nyugodtan elmehess WC-re, legalább egy reggel sokáig alhass és olyan pulcsit viselhess, aminek nincs lehányva a háta.

Találj új barátokra a többi szülő között!

A te gyerekeddel azonos korú kicsit nevelő szülőkkel találkozni olyasmi érzés, mintha végre hazaértél volna. Hiszen annyi közös van bennetek! Annak ellenére, hogy szinte semmit sem tudtok a másikról és lehet, hogy teljesen más környezetből jöttök, tényleg segíthettek egymáson és támogathatjátok egymást.

Keress már működő szülőközösségeket a lakóhelyed közelében vagy – ha nem találtál egyet sem – alakíts te magad egyet! Meglátod: megéri!

Hiba történt, kérjük, próbálkozz később.
Oldal betöltése folyamatban...