close

Amikor minden a szex ellen dolgozik

Szóval nem kívánod a szexet. Rendben van. Nincs ezen semmi csodálkoznivaló, hiszen a benned és körülötted zajló dolgok mind-mind a testi vágy ellen dolgoznak. De nyugalom: hamarosan visszatér a libidód. Csak legyél türelemmel és tartsd életben az intimitást kettőtök között.

Az egyetlen, amit „szabálynak” lehet tekinteni, hogy a fertőzésveszély miatt érdemes várnotok a szerelmeskedéssel, amíg el nem múlik a gyermekágyi folyás. Ennek ellenére azonban több szempontból sem ez a nagy lepedőakrobata-mutatványok ideje.

Az újdonsült anyukák körében gyakori, hogy nem kívánják a szexet. Ez teljesen természetes jelenség. Nemrég szültél, a tested gyógyulgat, még van hasad és kék-zöldek a tagjaid. Ha pedig ez még nem lenne elég: tele vagy terhességi és szoptatási hormonnal, főként prolaktinnal (tejhormonnal). Csoda, hogy eszed ágában sincs hancúrozni? Ezt valahol a természet intézi így: tested gondoskodik arról, hogy ne ess teherbe közvetlenül a szülés után.

Szüntelen fáradtság

A vágyaidat a fent felsoroltakon túl a fáradtság is befolyásolja – és lehet-e elcsigázottabb valaki egy újdonsült anyukánál? Vagy apukánál. Miközben épp azon vagy, hogy belerázódj a szülőszerepbe és megadj gyermekednek mindent, amire szüksége van, nem marad túl sok energiátok egymásra gondolni. A kisember ugyanis minden időtöket felemészti.

Minden szereteted az újszülötté

A legtöbb szülő ebben az időszakban „szeret bele” kisbabájába, aki annyi gyengédséget és közelséget igényel, hogy a szexet egyszerűen kiszorítja a képből. Pontosabban: más dolgok helyettesítik ezt a szükségletet. Hatalmas öröm családdá válni és közel kerülni egymáshoz. Az apró figyelmességek – például megölelni a párodat, amikor a kicsit nem sikerül megvigasztalni – most mindennél fontosabbak.

Ez így van rendjén. Most egy átmeneti időszakban vagytok: fölösleges emiatt túl sokat aggódnod. A gyerekek nem maradnak mindig kicsik és nem fognak felébreszteni éjszaka sem örökké. Ebben az időszakban a szexnél fontosabb a meghittség – szóval törődjetek egymással. Beszélgessetek. Öleljétek meg egymást. A szeretetteljes összebújás végül visszahozza a szexuális vágyat is.

Hiba történt, kérjük, próbálkozz később.
Oldal betöltése folyamatban...