close

A napsütés hatása a kisbaba bőrére

A hat hónaposnál fiatalabb babákat egyáltalán nem szabad közvetlen napsütésnek kitenni. Fényvédőt se használj legalább a gyermek egyéves koráig. A kicsinek az árnyékban a helye – kivétel nélkül mindig védd a napfénytől!

A bababőr és a napfény sajnos nem jönnek ki jól egymással. A kicsi szervezetének mindenekelőtt azt kell megtanulnia, hogyan szabályozza a baba testhőmérsékletét, ezért légy nagyon óvatos a meleggel. Például sose hagyd, hogy a gyerek a tűző napon elaludjon a babakocsiban. A fiatal bőr leégése ellen mindenképpen védekezni kell, mert egy leégés komoly bőrkárosodásokat okozhat.

Óvatosan a naptejjel!

Amíg a gyermek bőre fejletlen, jobb, ha csínyján bánsz a fényvédő szerekkel. Ideális esetben legalább 1 éves korig ne használj ilyesmit. Kenceficék helyett védd a baba bőrét jól levegőző pamutruhákkal és keressétek az árnyékos helyeket. Egy napernyő remek szolgálatot tehet.

Soha ne érje a kicsit közvetlen napfény. A legjobb, ha nagy ívben elkerülitek a napos helyeket és figyelsz a közvetett napfényre is: például ami visszaverődik a vízről, a homokról vagy akár egy fehér napernyőről.

Ha további kérdéseid vannak a fényvédelemmel, a megfelelő ruházattal és a szabadtéri tevékenységekkel kapcsolatban, kérdezd bátran a védőnőt vagy a gyermekorvost!
Hiba történt, kérjük, próbálkozz később.
Oldal betöltése folyamatban...