close

A legjobb tippek kisgyermekes szülőktől

Összegyűjtöttük neked a legötletesebb és leggyakorlatiasabb tippeket, amelyeket a Libero weboldal látogatói osztottak meg velünk.

• Könnyebben ráveheted a gyereket, hogy naptejet használjon az arcára, ha megengeded neki, hogy színes cinkkrémmel vagy naptejjel festegessen a bőrére, és kedvére összekevergesse a színeket.
• Érdemes beszerezned pár hálószerű anyagból készült táskát, mert nagyon sokféle célra használhatóak. Például lecsöpögtetheted bennük a fürdéskor összevizezett játékokat; kimoshatod segítségükkel a homokot a vízparton használt játékokból; külön-külön tárolhatod bennük az apró részekből álló játékszereket (pl. legó, kisautók); és moshatod bennük a kötött babacipőket is, amelyekből így nem fognak elveszni a szalagok.
• Enyhítsd a hajmosással járó traumát: adj a gyerekre egy aranyos úszószemüveget!
• Szintén megkönnyítheti a hajmosási procedúrát, ha egy érdekes képet ragasztasz a plafonra, a gyerkőc pedig azt nézegeti, miközben te a haját öblögeted. A víz közben nem a szemébe folyik, hanem a hátán csorog lefelé.
• Tanítsd meg a lurkót rá, hogy miután leparkoltatok és kiszállt a kocsiból, tartsa a kezét az autón, mint egy mágnest – nehogy elüsse valami, amíg te a csomagtartóban kotorászol. Játsszatok olyat, hogy csak akkor emelheti fel a kezét, amikor te kimondtad egy varázsszót.
• Néha mássz be te is a járókába – például ha nem szeretnéd, hogy a gyerek grillezéskor a tűz közelébe menjen, vagy ha éppen kézimunkázol, a gyerek pedig körülötted játszik.
• Ha olyasmit játszotok, amiben egymás után következnek a gyerekek (pl. mindenki szeretne hintázni vagy biciklizni, de több a gyerek, mint a játékszer), akkor időzíts be egy tojásfőző órát vagy stoppert, ami jelzi, ha a következő lurkóra került a sor. Ezzel a trükkel elérheted, hogy fejlődjön a gyerek igazságérzete.
• Könnyen megtaníthatod a címeteket és a telefonszámotokat a gyereknek, ha egy ismerős gyerekdal dallamára énekelgetitek. Mondd neki, hogy ha valaki kérdezi tőle, nyugodtan el is énekelheti.
• Tedd élvezetesebbé a fürdést a gyerek számára: engedd, hogy a vízben ülve mindenféle, otthon megtalálható érdekes tárggyal játszadozzon. Remek játék a műanyag palack, egy szűrő vagy egy kis öntözőkanna. Vagy csinálj egy arctörlőből babát és fürdessétek meg őt is.
• Segíthetsz a gyereknek megtanulni a nevét, illetve azt, hogy melyik a bal és jobb oldal, ha belenyomtatod vagy varrod a kicsi nevét a cipőjébe vagy csizmájába – a vezetéknevet a ballábasba, a keresztnevet pedig a jobblábasba. Így kisebb valószínűséggel téveszti el, melyik lábbeli melyik lábára való.

Örömmel várjuk a te tippjeidet is!

Hiba történt, kérjük, próbálkozz később.
Oldal betöltése folyamatban...